KASPER EN KAMIEL

Een verhaal over jaloezie, vriendschap, vergeving.

Kasper woont op Mars. 
Kamiel woont op de maan.
Kasper is jaloers op de mooie, blinkende, glinsterende maan van Kamiel.
Op een dag besluit Kasper om de maanopblinkpoetsdoos van Kamiel te stelen. Want hij wil van zijn rode planeet, ook een blinkende planeet maken. 

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar


DE WOLF EN ROODKAPJE

Een verhaal over vriendschap.

Ooit gedacht dat de wolf ook wel zijn versie van de feiten heeft over het verhaal “Roodkapje en de wolf”?
Kom er alles over te weten in deze voorstelling.

 voor kinderen van 5 tot 9 jaar

PRINSES ELLA LUST GEEN SPRUITJES

Een grappig verhaal over geurtjes en smaken. 

Prinses Ella woont in spruitjesland.
Jammer genoeg lust zij helemaal geen spruitjes. Zij vindt het vieze kooltjes die verschrikkelijk ruiken!
De koning en de koningin van spruitjesland gaan op zoek naar hulp om hun dochter toch spruitjes te doen eten. En het resultaat is onverwacht.

Voor kinderen van 5 tot 10 jaar 


KURIEUZENEUZEMOSTERDPOT

Spannend, geheimzinnig , raadselachtig. Een verhaal voor Halloween of koude herfst- en winteravonden. 

Boer Gust en zijn vrouw willen een knecht om hen te helpen op de boerderij. Sjef is een sterke jongeman die aangenomen wordt op één voorwaarde. Hij mag om 12 uur 's nachts nooit uit het raam kijken! 

Wat is er gaande op de boerderij? Kan Sjef zijn nieuwsgierigheid bedwingen? 

Hoe loopt dit af?

Een verhaal voor kinderen van 5 tot 11 jaar. 


LUCAS WIL EEN SUPERHELD ZIJN.

Lucas is een leuke jongen, vrolijk en blij, maar ook bang van een aantal dingen. Hij is gefascineerd door superhelden en besluit op een dag om als superheld door het leven te gaan. De mensen rondom hem vinden dit vreemd, maar laten hem begaan. 

lucas kan mensen helpen als superheld, maar niemand vindt dit wereldschokkend.

Tot hij op een dag oma helpt en inziet dat hij geen superheld moet zijn om mensen te kunnen helpen. 

Een verhaal voor kleuters tot en met derde leerjaar.

EEN FEEST VAN KLEUR!

Een verhaal over een saai land waar men op zoek gaat naar meer kleur.

In Kolorno is alles grijs, zwart of wit…
Mensen zijn saai, rustig, stil.
Er gebeurt nooit iets opwindend in Kolorno. Rangi en Kulay, twee vrienden, zijn het beu. Met hun twee gaan ze op zoek naar meer kleur … 

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar

(dit verhaal wordt momenteel nog niet gebracht.)


PRiNS ODIEL VERLIEST ZIJN GLIMLACH

Prins Odiel is een vrolijke prins, iedereen in het dorp hoort graag zijn schaterlach klinken. De dieren in het kasteelpark zijn zijn vrienden. Behalve 1! De kikker. Prins Odiel is bang van een kikker. Wanneer op een dag zijn gouden bal in de vijver valt wil kikker Pluisje helpen.... Maar Pluisje stelt voorwaarden. Wanneer blijkt dat Prins Odiel zijn belofte niet nakomt, verliest hij zijn glimlach. Hoe komt dit nog goed?

Voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar


DIERENBOS GOT TALENT

Olifant Maurice weet niet wat hij hoort wanneer hij ontdekt dat "Belgium's got talent " naar het dierenbos komt. Al zijn vrienden schrijven zich in voor de talentenwedstrijd en hij wil dat ook maar al te graag. MAAR... welk talent bezit hij? Hij beseft dat hij eigenlijk niet echt iets goed kan en is verdrietig. Maar zijn vriend Paultje konijn zet hem ertoe aan om zijn talent te zoeken. Samen gaan ze te rade bij een aantal dieren in het bos tot ze uiteindelijk beseffen dat het talent van Maurice heel simpel is... 

Een verhaal voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar. 


ALI BABA EN DE 40 ROVERS.

Het verhaal van Ali Baba is alom gekend. De arme koopman vindt de schat van de 40 rovers en eigent zich daarvan een deel toe. De rovers willen zich wreken op Ali Baba, maar alles komt goed, zoals in elk sprookje. Het speciale aan dit verhaal is dat het in 3 delen bestaat. Na elk deel beluisteren we een stukje muziek van The Legend of Ali Baba.(Tokyo Kosei Wind Orchestra.) Kinderen leren op deze manier ook in muziek een verhaallijn herkennen.

Een verhaal voor kinderen van de lagere school.


DROEVE ROZIE, BLIJE ROZIE

“Droeve Rozie, blije Rozie” is een interactieve voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Raf Missorten. Rozie is een jonge roze pandabeer die haar familie in een zware storm kwijtraakt. Ze probeert op haar weg uit te zoeken wie ze eigenlijk is en waar ze precies thuis hoort. Onderweg botst ze op verschillende dieren die haar familie wel eens zouden kunnen zijn. Dit verhaal heeft als centrale thema’s een zoektocht naar de eigen identiteit, diversiteit en verandering van je eigen lichaam. Deze thema’s leunen sterk aan bij de leefwereld van kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar oud.
Bij “Droeve Rozie, blije Rozie” worden kinderen op een fantasierijke manier in contact gebracht met klassieke muziek en de familie van de saxofoons. Miekemie vertelt dit verhaal in samenwerking met het Odeon Saxofoonkwartet. Meer informatie hierover vindt u via deze link: http://odeonsax.be/rozie/